Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 08. 2018. 21:31 >> 21:16

ZA UBIJANJE DEMONSTRANATA

U Libiji 45 osoba osuđeno na smrt

Libijski sud osudio je danas na smrt 45 osoba optuženih za ubistvo demonstranata u Tripoliju tokom pobune protiv vlasti dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija 2011. saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ukupno 124 osobe su u zatvoru zbog smrti demonstranata, naveo je sud i dodao da je 45 osuđeno na smrt strijeljanjem, 54 na po pet godina zatvora, a 22 osobe su oslobođene.

Njima se sudilo za slučaj koji se desio 21. avgusta 2011. godine, šest mjeseci od početka pobune protiv Gadafija. Aktivisti na strani Gadafija su tada otvorili vatru na demonstante u Tripoliju gdje je stradalo nekoliko desetina njih.

Pobunjenici su uhvatili Gadafija u oktobru te iste godine i ubili su ga u blizini njegovog rodnog Sirta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније