Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

14. 08. 2018. 18:56   >>  18:39

TRAMP VS NJUMAN

Prepirka sa prizvukom rijalitija

Američki predsjednik Donald Tramp se sa bivšom savjetnicom Bijele kuće Omarozom Manigolt Njuman upustio u prepirku preko medija, koja počinje da liči na tv rijaliti, piše Frans pres.

Saga se odvija u nekoliko epizoda, pošto je Manigolt Njuman (44) objelodanila samo neke snimke razgovora iz Bijele kuće, uključujući i snimak Trampa koji tvrdi da ne zna ništa o njenom otkazu.

Posljednji snimci su emitovani sinoć, veče pred objavljivanje njene knjige "Unhinged: An Insider Account of the Trump White House".

"Rasista", "netolerantan", "ženomrzac", riječi su koje Manigolt Njuman upotrebljava kada govori o Trampu, za koga kaže da nije sposoban da obavlja predsjedničku funkciju.

Od objavljivanja prvih izvoda knjige bivše Trampove savjetnice, koja je i bivša učesnica Trampovog rijalitija "Pripravnik" (The Apprentice), Bijela kuća insistira na tome da "ova nezadovoljna bivša službenica" ne govori istinu i da nastoji da na lažnim tvrdnjama zaradi novac.

Bijela kuća je optužila i medije da daju mjesta nekome koga nikada nisu uzimali za ozbiljno dok je radio za Trampa.

I Tramp je u svojim tvitovima naveo da su napadi Manigolt Njuman počeli pošto je dobila otkaz u Bijeloj kući.

Omaroza Manigolt Njuman je rekla za MSNBC da ima još snimaka pored onih koji su objavljeni i zaprijetila da bi mogla da ih objavi ukoliko se Trampova administracija odluči na "osvetu".

Ona je dodala i da američki predsjednik ima arhivu audio snimaka svojih "neprijatelja".

Frans pres navodi da Manigolt Njuman u mnogim aspektima liči na svog bivšeg mentora, što ilustruje i njena "medijska akcija" posljednjih dana.

Tramp je sinoć reagovao na Tviteru i na optužbe iznijete u knjizi "Unhinged", a koje se odnose na njegovu navodnu upotrebu pogrdne riječi za Afroamerikance (nigger). Snimci Meriglot Njuman, koja je i sama Afroamerikanka, to navodno dokazuju.

"Nemam tu riječ u svom rječniku i nikad nisam imao, sve je izmislila", napisao je sinoć Tramp na Tviteru, dodajući i da mu je producent emisije Mark Barnet potvrdio da nigdje u "Pripavniku" "ne koristi tu strašnu i odvratnu riječ kao što tvrdi poremećena Omaroza".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније