Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 08. 2013. 18:05 >> 18:05

NA SIGURNOJ LOKACIJI

Snoudenu nedostaje djevojka

Bivši saradnik američke NSA Snouden, koji je juče dobio azil u Rusiji, osjeća se iscrpljeno i nedostaje mu djevojka, ali je na sigurnoj lokaciji, izjavio njegov advokat Kučerena.

Kako prenosi Ju-Es-Ej tudej, njegov advokat je rekao da se Snouden nalazi na lokaciji koju ne može da otkrije, za koju se sam odlučio.

"Nivo opasnosti koja prijeti Snoudenu je toliki da on ne može da mirno izlazi i šeta po Crvenom trgu, niti da ode negdje na pecanje", istakao je pravni zastupnik odbjeglog američkog državljanina Anatolij Kučerena, odbacujući glasine da je Snouden već posjetio jedan noćni klub. 

Međutim, Snouden ima slobodan pristup internetu kao "apsolutno slobodan čovek, koji nije ograničen u svojim pravima", dodao je njegov advokat, a prenosi ruski kanal "Raša tudej". 

Kučerena je rekao i da ne isključuje mogućnost da Snouden zatraži ljekarski tretman. 

"On svakako treba da se podvrgne nekoj vrsti liječenja, ali je odluka na njemu", kazao je Kučerena, dodavši da je Snoudenovo zdravstveno stanje "generalno normalno". 

Kučerena je ranije danas izjavio da će Snouden sam odlučiti kako će dalje da živi. "Sa njim su i njegovi prijatelji, uključujući i Amerikance, sa kojima je uspostavio kontakt još dok je bio u tranzitnoj zoni aerodroma", dodao je advokat. 

Prema njegovim rečima, najvažnije za Snoudena je njegova lična bezbjednost. 

Bivši operatvac NSA je juče dobio dokumenta neophodna za ulazak u Rusiju, posle skoro mjesec provedenih u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma. Američke vlasti su oštro osudile takvu odluku Rusije, zaprijetivši otkazivanjem samita dvojice predsjednika koji je ranije bio zakazan za septembar u Sankt Peterburgu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније