Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 08. 2018. 19:13 >> 18:58

ULAŽU 500 MILIONA

Grci fomiraju novu agenciju za hitne situacije

Grčki premijer Aleksis Cipras najavio je danas da će, umjesto generalnog skeretarijata za civilnu zaštitu, biti formirana nova agencija za hitne situacije.

Agencija, koja će biti pod direktnom upravom ministarstva unutrašnjih poslova, integrisaće sve službe, istraživačke institute i dobrovoljne timove u upravljanju hitnim situacijama.

„Šef nove agencije biće kandidat sa dokazanim iskustvom, operativnom sposobnošću i naučnom kompetencijom“, rekao je Cipras, prenosi grčki dnevnik Ekatimerini.

Naučni savjet sastavljen od naučnih instituta i drugih agencija koje su uključene u oblast prirodnih katastrofa savjetovaće novu organizaciju.

Pored toga, predstavnici vatrogasne službe, hitne pomoći, policije Crvenog krsta Grčke, obalske straže, vojske, šumske službe, relevantna ministarstva kao i istraživački instituti i dobrovljna tijela, biće pozvani da se pridruže novoj organizaciji.

Nova služba će imati budžet od 500 miliona EUR, piše list.

Cipras je pozvao javnost i sve političke partije da podrže novu agenciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније