Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 08. 2018. 14:36 >> 14:20

PRIPREME U TOKU

Naredni samit Kima i Muna u ponedjeljak

Visoki zvaničnici dvije Koreje sastaće se u ponedjeljak u cilju pripreme narednog samita lidera Južne i Sjeverne Koreje, Mun Džae Ina i Kim Džong Una, saopštio je danas Seul.

Saopštenje južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje dolazi usred pokušaja Vašingtona i Pjongjanga da realizuju dogovor o nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje, postignut na samitu Kima i predsjednika SAD-a Donalda Trampa u Singapuru 12. juna.

Pjongjang u posljednje vrijeme sve češće poziva na formalno okončanje Korejskog rata, vođenog od 1950. do 1953. godine, a neki analitičari vjeruju da iza toga stoji želja Sjeverne Koreje da svih 28.500 američkih vojnika konačno napusti Južnu Koreju.

Neimenovani zvaničnik južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje kazao je da će na sastanku u ponedjeljak biti riječi o načinima za sprovođenje sporazuma o smanjenju tenzija, postignutih na ranijem samitu Kima i Muna.

Dio tih sporazuma je i održavanje još jednog samita lidera dvije Koreje, na jesen u Pjongjangu.

Sastanak u ponedjeljak biće održan u pograničnom selu Panmundžom, u zgradi pod kontrolom Sjeverne Koreje, a za sada nije poznato koji zvaničnici će na njemu učestvovati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније