Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 08. 2018. 17:25   >>  17:09

JUTROS UHAPŠEN

Oslobođen opozicioni prvak Zimbabvea

Jedan od lidera opozicije u Zimbabveu Tendai Biti oslobođen je poslije jutrošnjeg hapšenja prilikom pokušaja ulaska u Zambiju, izjavio je njegov advokat.

Advokat Denford Halimani rekao je da nijesu poznate okolnosti Bitijevog puštanja na slobodu i dodao da je opozicioni lider u Zambiji i da će u toj zemlji zatražiti azil, navodi Asošiejted pres.

Mnogi građani Zimbabvea gnijevno su reagovali na hapšenje Bitija, člana Pokreta za demokratske promene.

Ta stranka ne prihvata rezultate prošlonedjeljnih izbora u toj zemlji i pobjedu aktuelnog predsjednika Emersona Mnangagve, i najavila je da će pokušati da ih obori na sudu.

Prema zvaničnim rezultatima, Mnangagva je osvojio 50,8 odsto glasova na prvim izborima poslije odlaska s vlasti dugogodišnjeg predsjednika Roberta Mugabea.

Uoči objavljivanja zvaničnih rezultata, Biti je rekao da je kandidat opozicije Nelson Čamiza pobedio "bez svake sumnje", navodi Frans pres.

Bitija, bivšeg ministra finansija, vlasti traže zbog pozivanja na nasilje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније