Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2018. 09:33   >>  09:22

KANADA

Saudijci prijete novim 9/11?

Grupa iz Saudijske Arabije objavila je fotografiju na kojoj avion kompanije "Er Kanada" leti prema Kanadskom nacionalnom tornju u Torontu.

Uz fotografiju koju je objavila grupa "Infografik KSA" je istaknuto upozorenje kanadskoj Vladi, javlja RT.

Frupa "Infografik KSA" sebe opisuje kao projekat koji "okuplja mlade Saudijce koji su zainteresovani za tehnologiju i društvene medije". Oni su uglavnom prisutni na Tviteru, Instagramu i Telegramu.

Poster je objavljen usred diplomatskog spora između Kanade i Saudijske Arabije oko kritike koja je stigla iz Otave na račun stanja ljudskih prava u arapskoj kraljevini.

Uz sliku se nalazi ovaj komentar:

"Gurate nos gde vam nije mesto! Kao što kaže arapska izreka: ’Svakog ko se miješa u tuđe poslove, zadesiće ono što mu nije milo!‘"

Poster ne precizira šta je to što ne bi bilo po volji Kanađanima, ali konotacija sa otmicom aviona i zabijanjem u Svjetski trgovinski centar nije promakla tviterašima.

"Ljudi, ovo opasno izgleda, kao da pretite da ćete kidnapovati kanadski putnički avion i zabiti ga u Kanadski nacionalni toranj, ukoliko Kanada ne odustane od kritikovanja Saudijske Arabije! To ne izgleda dobro, čak ni nakon 17 godina od 11. septembra", napisao je Džejms Braunsel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније