Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 08. 2013. 22:10 >> 22:10

EVROPSKA CENTRALNA BANKA

Kamate na najnižem nivou do daljeg

Predsjednik Evropske centralne banke Mario Dragi ponovio da će kamatne stope u eurozoni ostati niske zbog rizika koji prijete monetarnoj uniji.

"Nedavni indikatori povjerenja zasnovani na anketama su porasli i potvrđuju očekivanja da će doći do stabilizacije ekonomske situacije. Ipak, rizici koji prete ekonomskoj prognozi u eurozoni i dalje postoje", upozorio je Dragi, nakon sastanka ECB-a na kojem je odlučeno da kamatne stope ostanu na rekordno niskih 0,5 odsto, prenosi Frans pres.

Među rizicima koji prijete eurozoni su nedavni razvoj događaja na globalnom novčanom i finansijskom tržištu i neizvjesnosti koje ga prate, a koje imaju potencijal da negativno utiču na ekonomske uslove, navodi Dragi.

Drugi rizici su mogućnost slabljenja domaće i globalne tražnje i spora ili nedovoljna primjena strukturnih reformi u zemljama eurozone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније