Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 08. 2018. 14:38   >>  14:22

ŠIROM ZEMLJE

Crni vikend na plažama, utopilo se 30 Poljaka

Čak 30 Poljaka utopilo se toko proteklog vikenda na plažama širom zemlje a od početka sezone 291 osoba nije preživjela nastojanje da se u moru, rijeci ili jezeru rashladi po vrućinama, saopštio je danas Centar za bezbjednost pri vladi.

Najtragičnija je bila subota kada se utopilo 14 ljudi, u nedjelju 10 a u petak šestoro.

Božena Visocka iz Centra za bezbjednost ponovo je danas apelovala na Poljake da se rukovode zdravim razumom, da se ne kupaju na divljim plažama, već isključivo na dijelu obale koji je za to namijenjen i gdje su angažovani spasioci.

Centar već danima apeluje na Poljake da ne idu da se kupaju odmah poslije obroka ili konzumiranja alkohola, da ne skaču u vodu u kojoj ne znaju gdje i kakvo je dno, da ne ulijeću zagrijejani sa sunca u vodu jer mogu doživjeti termički šok, da se na moru ne udaljavaju na dušecima daleko od obale.

Problem za spasioce, najviše na plažama na Baltiku, jeste i običaj Poljaka da svoje mjesto na plaži rezervišu i ograde platnenim paravanom tako da u vrijeme najvećih gužvi za spasioce plaža postaje nepregledna. Oni svakog ljeta apeluju da se ostave makar uski koridori do vode da mogu direktno da prođu.

Prošle godine se, prema podacima Glavnog zavoda za statistiku, u poljskim vodama utopilo 457 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније