Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 08. 2018. 09:03 >> 08:47

NAKON POKUŠAJA ATENTATA

Policija privodi i pretresa kuće

Istražitelji u Venecueli tragaju za napadačima koji su pokušali da ubiju predsjednika Nikolasa Madura s dronovima napunjenim eksplozivom, pretresaju hotele, oduzimaju vozila i privode osumnjičene.

Socijalistička vlada u nedjelju je saopštila da su privedeni osumnjičeni kovali zavjeru s drugima u Majamiju i u glavnom gradu susjedne Kolumbije, ali nije dala konkretan dokaz za te navode.

Opozicione vođe kritikovale su Madura zbog toga što uglavnom optužuje svoje političke protivnike i upozorili su da bi on mogao da iskoristi napad da dalje uguši svoje kritičare.

Maduro i njegovi saveznici kažu da je napad direktan dokaz da postoji međunarodni plan da se sruši njegova socijalilstička vlada, navodeći da odgovor vojske na napad pokazuje da on i dalje uživa vjernost vojnika u Venecueli.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol rekao je juče da je u pitanju teroristički napad i da bi moglo da uslijedi još hapšenja, prenijela je agencija AP.

Dvije eksplozije odjeknule su u subotu dok je Maduro govorio na vojnoj ceremoniji koju je prenosila državna televizija.

Predsjednik Venecuele je nakon toga izjavio da je preživio napad dronom, a za atentat u Karakasu optužio je kolumbijskog predsjednika Huana Manuela Santosa.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Luis Reverol je rekao da je drugi dron udario u obližnju zgradu i eksplodirao.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније