Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 08. 2013. 15:02   >>  15:03

PRIVREMENI AZIL

Snouden napustio aerodrom u Moskvi

Najtreženiji čovjek na svijetu Edvard Snouden dobio je privremeni azil u Rusiji, javljaju ruski mediji.

"Upravo sam mu predao papire iz Ureda za imigrante. To je ono što mu treba da napusti aerodrom", kazao je njegov advokat Anatolij Kučerena za ruske medije. Osim napuštanja aerodroma Snoudenu je omogućeno da radi i putuje širem zemlje.

Organizacija Vikiliks je na Tviteru objavila kako je Snouden dobio status izbjeglice.

Snouden je već napustio tranzitnu zonu aerodroma u Moskvi gdje je boravio više od mjesec dana. Lokacija na koju je otišao i na kojoj će boraviti neće se objaviti s obzirom na to da se radi o najtraženijem čovjeku na svijetu. Aerodrom je napustio oko 15.30 sati po lokalnom vremenu, oko pola sata prije nego je objavljeno da je dobio status izbjeglice, tvrde ruski mediji.

"Radi se o najtraženijoj osobi na svijetu i njegova sigurnost biće prioritet", kazao je Kučerena i dodao da će Snouden razgovarati s medijima, ali sada mu treba najmanje jedan dan privatnosti. Kazao je i da je bio sam kada je s običnim taksijem napustio aerodrom.

"Zviždač" je namjeravao kratko biti u Moskvi i vjeruje se da je planirao krenuti prema Ekvadoru, ali poništen mu je pasoš te zbog toga nije mogao napustiti aerodrom. Zahtjev za azil je podnio tokom jula kako bi se mogao slobodno kretati zemljom godinu dana. Kasnije je njegov advokat Kučerena kazao kako je Snouden razmišljao da ostane živjeti u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније