Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

31. 07. 2018. 23:39 >> 23:21

AKO NE UGROŽAVA DRUGE

Gruzija legalizovala kanabnis za ličnu upotrebu

Ustavni sud Gruzije ukinuo je danas kazne predviđene za ličnu upotrebu kanabisa, uz obrazloženje da je ta mjera bila u suprotnosti sa Ustavom.

Lična upotreba marihuane do sada se smatrala krivičnim djelom koje je kažnjavano novčanom kaznom od 170 eura. 

Ustavni sud je dodao da krivično gonjenje za upotrebu kanabisa ostaje opravdano ako su ugrožene druge osobe, kao na primjer u slučajevima konzimiranja kanabisa u školama ili na javnom mjestu. 

Gruzijske vlasti ranije su kritikovane da imaju "izuzetno represivne mjere" protiv droge.

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je maju u Tbilisiju osuđujući policijske racije u diskotekama u sklopu kampanje borbe protiv droge. Mnogi su tada ocijenili da je policija prekomjerno koristila silu tokom pretresa ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније