Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 07. 2018. 21:22 >> 21:08

POSADE RAJANERA

Štrajkuju u četiri zemlje

Zaposleni u niskobudžetnoj aviokompaniji Rajaner stupili su danas u štrajk u četiri evropske zemlje zbog uslova rada, i tako natjerali hiljade putnika da u posljednjem trenutku prave izmjene planova putovanja usred sezone odmora.

Sindikati u Portugalu, Španiji, Belgiji i Italiji tvrde da Rajaner, ili njegove podružnice unajmljuju radnike putem ugovora vezanim za zemlje u kojima nijesu stacionirani, smanjujući im tako naknade tokom odsustva, dovodeći do razlika u primanjima i otežavajući pristup radnika beneficijama.

Kao odgovor, irska kompanija je objavila junske plate na svom sajtu. Rajaner tvrdi da su piloti i kabinsko osoblje fer plaćeni u Portugalu, Španiji i Belgiji, tri zemlje u kojima je štrajk zakazan, za danas i sjutra.

Saopšteno je da su za 50.000 klijenata na koje utiče otkazivanje 600 letova tokom dva dana ponuđena druga sjedišta ili pun povraćaj novca.

Špansko ministarstvo za razvoj je saopštilo da su planovi Rajanera za prekid rada spriječili veće probleme na aerodromima, ali da učešće italijanskih posada u štrajku dovodi do odgađanja i otkazivanja nekih letova u i iz Španije.

U Italiji su otkazana najmanje 132 leta. Taj podatak je prenijela agencija ANSA a Rajaner nije potvrdio.

U Portugalu je otkazano 36 od predviđenih 45 letova. Kompanija je prije štrajka saopštila da bi u toj zemlji moglo da bude otkazano 50 od 180 predviđenih letova.

Rajaner je izdao upozorenje da bi oko 100 pilota i 200 članova kabinskog osoblja moglo dobiti otkaz jer se flota aviona u Dablinu smanjuje s 30 na 24.

Ta kompanija poseduje flotu od preko 450 aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније