Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2018. 14:05 >> 13:52

NAKON 4 MJESECA

Pudždemon se iz Njemačke seli u Belgiju

Bivši predsjednik španske pokrajine Katalonije Karles Pudždemon koji je u Njemačkoj četiri meseca, izjavio je danas da se narednog vikenda vraća u Belgiju nakon što je špansko pravosuđe povuklo evropski nalog za njegovo hapšenje.

"Ovog vikenda se vraćam u Belgiju", rekao je Pudždemon na konferenciji za novinare u Berlinu i dodao da će njegova politička aktivnost biti bazirana u Belgiji.

Pudždemon je uhapšen 25. marta u Njemačkoj dok se iz Finske vraćao u Belgiju gdje se nalazi egzilu od kraja oktobra poslije jednoglasnog proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije.

Početkom aprila je pušten na slobodu. Španija ga, zajedno s još 12 njegovih saradnika, tereti za pobunu i zloupotrebu javnih fondova tokom prošlogodišnjeg pokušaja proglašenja nezavisnosti Katalonije.

Ranije je njemački sud odbio zahtjev za njegovo izručenje Španiji uz napomenu da je to ipak moguće izvesti po optužbama za pronevjeru javnih fondova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније