Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2018. 08:36   >>  08:26

TOPLOTNI TALAS U EVROPI

Vrućina "topi" pistu u Hanoveru

Velike vrućine pogađaju djelove Evrope. Meteorološki servis "Aku veder" upozorava na novi toplotni talas. Zbog vrućina unuištena je pista na aerodromu u Hanoveru.

Zbog visokih temperatura koje traju danima došlo je do oštećenja piste na aerodromu u Hanoveru, što je primoralo zvaničnike da ga zatvore kako bi se pista popravila. Aerodrom je saopštio da je 41 let morao da bude odložen zbog zatvaranja i da je na hiljade putnika pogođeno, prenijela je agencija AP.

Meteorolozi su najavili da će visoke temperature potrajati i narednih dana, a u petak se očekuje da će se živa popeti na 38 stepeni Celzijusa.

Podsjetimo, meteorološki servis "Aku veder" objavio je ranije upozorenje na novi opasni talas vrućine sredinom nedjelje dolazi u Evropu. Kako piše "Aku veder", novi talas vrućine zahvatiće djelove kontinenta od Pirinejskog poluostrva, pa sve do Skandinavije.

"Svi stanovnici ovih područja biće u velikoj opasnosti od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i djeca", upozoravaju meteorolozi "Aku vedera".

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, a tako će biti u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stokholmu.

Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osvježenje neće stići ni noću. Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније