Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2018. 19:26   >>  19:21

LIČNO PREUZIMA

Tereza Mej predvodi pregovore o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej danas je objavila da će lično preuzeti rukovođenje pregovorima o Bregzitu.

"Ključno je da se vlada organizuje na najefikasniji način da bi omogućila Velikoj Britaniji da napusti Evropsku uniju. Ja ću voditi pregovore s EU", navela je Mej u pisanoj izjavi parlamentu.

Premijerka je navela da će dosadašnji glavni pregovarač, ministar za Bregzit Dominik Rab, "nastaviti da upravlja svim pripremama vlade" za izlazak iz EU, dok će ona "voditi pregovore s EU".

Međutim, njen savjetnik za Eu Oli Robins je rekao u Parlamentu da Mej još neće direktno razgovarati s evropskim pregovaračem Mišelom Barnijeom.

"Ona je zadužena za pregovore, ja sam joj zamjenik", rekao je Rab tokom zasijedanja Parlamenta i dodao da je važno da "postoji jedan tim, jedan lanac komande da bi se postigao najbolji sporazum".

Objava o promjeni dolazi dvije nedjelje poslije ostavki Rabovog prethodnika Dejvida Dejvisa i ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, dvojice pristalica "Bregzita bez ustupaka" i u nesaglasju sa željom premijerke da održi trgovinske veze sa EU.

London i Brisel imaju rok do oktobra da organizuju razlaz i postave osnove za buduće odnose.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније