Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2013. 16:03 >> 16:03

PREKO MEDIJA

Snoudenov otac se zahvalio Rusiji

Otac bivšeg bivšeg operativca CIA Edvarda Snoudena, Lon Snouden zahvalio je ruskim vlastima nakon što su njegovom sinu odobrile boravak na teritoriji Rusije.

Nakon što je Snoudenov advokat Anatoli Kučerena izjavio da su ruske vlasti njegovom klijentu odobrile slobodno kretanje i boravak na području od Kaljiningrada do Vladivostoka, ruska televizija "24" uradila je reportažu sa Lonom Snoudenom koji živi u mjestu Alentaun u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Govoreći kako je ruski premijer Vladimir Putin postupio hrabro i spasio njegovog sina, poslao je poruku Edvardu ističući da je njegova porodica dobro i da ga svi puno vole. On je kazao kako se nada da će u skorije vrijeme moći posjetiti svog sina, no dodao je da je njegova sigurnost na prvom mjestu.

Bivši agent CIA u SAD-u je optužen za špijunažu i otkrivanje povjerljivih dokumenata. On je 23. juna avionom ruske kompanije Aeroflot iz Hong Konga doletio na aerodrom u Šeremetjevu gdje je boravio u bescarinskoj zoni. Snouden je azil tražio u nekoliko zemalja, a pozitivno su mu odgovorile latinoameričke zemlje. Zbog nedostatka potrebnih dokumenata on nije mogao izaći iz Rusije. Od ruske vlade tražio je privremeni boravak što mu je i odobreno.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније