Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 07. 2018. 13:44 >> 13:30
1

ROHANI TRAMPU

Sukob s Iranom - majka svih ratova

Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je danas SAD u vezi s nastavkom neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da se "ne igra sa repom lava" navodeći da bi sukob s Iranom bio "majka svih ratova".

"Vi objavite rat i zatim govorite o volji da podržavate iranski narod", poručio je Rohani američkom predsjedniku Donaldu Trampu tokom sastanka s iranskim diplomatama u Teheranu, koje je prenosila televizija.

Rohani je ponovo upozorio da bi Iran mogao da zatvori strateški Ormuski prolaz, koji kontroliše Zaliv i kroz koji prolazi oko 30 odsto svjetske nafte koja se prevozi morskim putem.

"Mi smo oduvijek garanti bezbjednosti ovog prolaza i nemojte se igrati s lavljim repom, zažalićete. Mir s Iranom bio bi majka svih mirova, a rat s Iranom bi predstavljao majku svih ratova", rekao je Rohani.

Iranski predsjednik govorio je nekoliko sati prije očekivane izjave amerčkog državnog sekretara Majka Pompea o Iranu, dok SAD nastoje da povećaju pritisak na Teheran poslije povlačenja iz istorijskog nuklearnog sporazuma postignutog 2015.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније