Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

21. 07. 2018. 18:55 >> 18:50
1

CIA UPOZORAVA

"Kina vodi tihi hladni rat protiv SAD"

Glavni ekspert CIA za Aziju upozorio je da Kina vodi "tihu vrstu hladnog rata" protiv SAD, koristeći sve svoje resurse da bi pokušala da zamjeni SAD namjestu vodeće sile u svijetu.

Majkl Kolins iz odsjeka CIA za istočnu Aziju navodi da Peking ne želi da ratuje, ali da kineska vlada suptilno radi na više frontova da bi podrila SAD. On je govorio na bezbjednosnom forumu u Aspenu.

Osim trgovinskih sporova, SAD su zabrinute zbog kineske krađe poslovnih tajni, modernizacije kineske vojske i izgradnje vojnih objekata na ostrvima u Južnom kineskom moru.

Kolins je to nazvao "Krimom istoka".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније