Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta, rtcg.me ]

20. 07. 2018. 17:45 >> 20:50
1

NJEMAČKA

Nožem povrijedio devet osoba u autobusu

Muškarac naoružan nožem napao je danas putnike u punom autobusu u njemačkom gradu Libeku, a u incidentu je povrijeđeno devet osoba, saopštile su vlasti.

Incident se dogodio u gradskom autobusu danas poslije podne, a vlasti za sada nijesu saopštile motiv napadača.

Portparolka tužilaštva Libeka Ula Hingst rekla je da je vozač zaustavio autobus i pustio putnike da izađu poslije napada, kao i da je napadač koristio nož.

Prije nego što je savladan i uhapšen, napadač je nožem ranio šest putnika autobusa, dva putnika su povrijeđena jer su pala u nastalom metežu, dok je vozač zadobio udarac, prenosi Asošiejted pres.

U zajedničkom saopštenju policije i tužilaštva navodi se da je jedna osoba teško povrijeđena, ali da ukupan broj povrijeđenih nije poznat.

Osumnjičeni je identifikovan kao 34-godišnji državljanin Njemačke koji živi u Libeku. Vlasti za sada nijesu saopštile motiv napadača, ali vjeruju da nije riječ o terorističkom napadu.

Istražitelji su provjerili i sumnjiv ranac u autobusu i pronašli u njemu zapaljivu supstancu, ali ne i eksploziv.

"Nema nagovještaja da je muškarac bio politički radikal. Nema ni nagovještaja terorističke pozadine", navodi se u saopštenju.

Autobus je išao iz Libeka do obližnjeg odmarališta Travemundea, na obali Baltičkog mora, gdje je danas bilo otvaranje godišnje regate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније