Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2018. 21:28   >>  21:13 1

UPRKOS KRITIKAMA

Tramp želi novi sastanak sa Putinom

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da želi da se ponovo sastane sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi započeli sprovođenje ideja o kojima su razgovarali u Helsinkiju, i proglasio taj susret polaznom tačkom za napredak u mnogim zajedničkim problemima.

Odgovarajući na kritike u vezi sa sastankom sa Putinom, Tramp je optužio medije da pokušavaju da izazovu sukob sa Moskvom koji bi mogao odvesti u rat, uprkos tome što je i širok front američkih demokrata i republikanaca izrazio zabrinutost u vezi sa sastankom.

On je na Tviteru objavio niz tema o kojima je razgovarao na sastanku sa Putinom, uključujući i terorizam, bezbjednost Izraela, mir na Bliskom istoku, Ukrajinu i Sjevernu Koreju.

"Rješenja za ove probleme ima mnogo, neka su laka, a neka teška... ali SVI se mogu riješiti! Radujem se našem sljedećem susretu, kako bismo počeli sa primjenom nekih od stvari o kojima smo razgovarali", naveo je Tramp.

On se sa Putinom sastao prošle godine u Njemačkoj i Vijetnamu.

Uprkos kritici iz obje partije, Tramp je okrivio medije.

"Mediji koji šire lažne vijesti očajnički žele da vide veliki sukob sa Rusijom, čak i sukob koji bi odveo u rat. Guraju toliko snažno i mrze to što ću ja vjerovatno imati dobar odnos sa Putinom. Nama (Americi) ide MNOGO bolje nego bilo kojoj drugoj zemlji! Samit sa Rusijom je veliki uspjeh, osim za pravog neprijatelja naroda, medije koji šire lažne vijesti", tvitovao je Tramp.

Brojni američki parlamentarci kritikovali su Trampa zbog njegovih izjava nakon susreta, kojima je izrazio sumnju u uticaj Rusije na izbore u SAD 2016. godine, a bivši i aktuelni zvaničnici obavještajnih službi se takođe nijesu složili sa mnogim od njegovih izjava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније