Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2018. 18:34 >> 18:56
1

PROVOKATIVNA ILUSTRACIJA

Tajm: Preklopljena lica Trampa i Putina

Američki časopis Tajm (Time) objavio je na naslovnici foto ilustraciju na kojoj su preklopljeni likovi predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, u namjeri da predstavi aktuelni trenutak u spoljnoj politici te zemlje.

Trampova kosa, usne i obrve spojene su na naslovnoj strani Tajma s Putinovim nosem i očima, prenosi Si-En-En (CNN).

Foto ilustracija vizuelne umjetnice Nensi Barson treba da "predstavi aktuelni momenat u spoljnoj politici SAD, poslije susreta Trampa i Putina u Helsinkiju", naveo je Tajm u saopštenju.

Barson je pionirka u ovoj vrsti umjetnosti, a rad je započela prije 30 godina s naučnicima Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

"Spajanje lica je drugačiji način da ljudi uoče ono što prije nijesu mogli", rekla je Barson.

Tajm je objavio i animaciju na Tviteru, na kojoj se Trampovo lice mijenja u Putinovo.

Trampa su oštro kritikovali i opozicione demokrate i njegovi republikanci zbog nastupa na sastanku sa Putinom, kada je kritikovao američke obavještajne službe u vezi s miješanjem Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

Ovo je drugi mjesec zaredom da je Tajm stavio Trampa na naslovnicu. Prošlog mjeseca, kada je u žiži američke javnosti bila Trampova odluka o razdvajanju migrantskih porodica na granici s Meksikom, časopis je na naslovnici objavio foto ilustraciju na kojoj predsjednik SAD gleda naniže ka djetetu koje plače.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније