Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 07. 2018. 14:21   >>  14:07 2

PUT POZITIVNIH PROMJENA

Putin: Samit sa Trampom uspješan

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je njegov prvi samit sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom bio "uspješan" i optužio Trampove protivnike u SAD da ometaju svaki napredak po pitanjima koja su razmatrana.

 

 

 

U razgovoru sa ruskim diplomatama Putin je danas rekao da su odnosi Rusije i SAD "na neki način gori nego tokom Hladnog rata", ali da je njegov ovonedjeljni sastanak sa Trampom omogućio da krenu "putem pozitivnih promjena".

"Videćemo kako će se stvari razvijati dalje" dodao je ruski predsjednik koji je izrazio zabrinutost zbog "snaga" u SAD koje nije imenovao a koje, kako je rekao, pokušavaju da spriječe svaki napredak u odnosima prije svega saradnju oko rata u Siriji i kontroli naoružanja.

U prvom reagovanju na samit sa Trampom, Putin je insistirao da Rusija ostaje "otvorena za kontakte sa SAD".

Ruski zvaničnici zabrinuti su da bura negodovanja u SAD oko Trampovih izjava poslije samita s Putinom u ponedjeljak u Helsinkiju, mogla da blokira buduću saradnju o Siriji ili kontroli naoružanja, o čemu se razgovaralo na samitu.

Ruski zvaničnici odbacili su Trampove kontradiktorne izjave o onome što je rekao Putinu na samitu ali su se naljutili na predloge američkih kongresmena da se ispita Trampov prevodilac o tome šta su dvojica predsjednika razgovarala u Helsinkiju prije nego što su im se pridružile delegacije.

Konstantin Kosačev, predsjedavajući odbora za međunarodne odnose Gornjeg doma ruskog parlamenta, rekao je danas da ta ideja predstavlja opasan presedan koji prijeti "cijeloj ideji diplomatije", prenijele su ruske novinske agencije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније