Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Večernji list, Objavila: P.B. ]

18. 07. 2018. 18:33   >>  18:18

NAKON POPLAVA

Toplotni talas u Japanu odnio 14 života

Nakon poplava koje su odnijele 200 života, Japan je pogodio toplotni talas od kojeg je umrlo 14 osoba, a 2000 ih je završilo u bolnici.

Temperatura je najviša u kontinentalnim krajevima u prefekturi Gifu, gdje je dostigla 39 stepeni Celzijusa, u gradu Ibigavi koji je u ponedjeljak bio najtopliji u zemlji.

U japanskom glavnom gradu Tokiju izmjerena su 34 stepena Celzijusa.

Temperatura od 35 i više stepeni zabilježena je na 200 lokacija u Japanu u nedjelju, napominje japanska meteorološka služba, što je neobično za jul, ali nije presedan.

Prošle godine je u Japanu između maja i septembra od vrućine umrlo 48 osoba, od čega samo u julu 31.

Očekuje se da će toplotni talas u Japanu trajati do kraja sedmice, a možda i duže, navodi meteorološka služba te zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније