Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Telegraf, Objavila: P.B. ]

16. 07. 2018. 21:10 >> 20:58

MINISTAR DOZVOLIO

Neki migranti će moći da se iskrcaju na Siciliju

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da će Italija dozvoliti nekim od 450 migranata spasenih sa ribarskog broda u Sredozemlju da se iskrcaju na Siciliji.

Salvini je to rekao za televiziju Rai njuz24 nakon što su Njemačka, Francuska i Malta obećale da će primiti po 50 migranata poslije poziva italijanskog premijera Ðuzepea Kontea članicama EU na ravnomjernu raspodjelu migranata.

U međuvremenu su i Španija i Portugalija najavile da će primiti po 50 migranata, prenosi Rojters.

"Pratim situaciju sa dva broda koji plove italijanskim vodama. Tu ima 16 majki i 11 djece koji će se iskrcati narednih minuta, sati...", rekao je Salvini.

Italija je juče primila osam migranata na ostrvo Lampeduza.

Salvini nije rekao kada će ostali migranti moći da se iskrcaju i kada će Berlin, Pariz, Valeta, Madrid i Lisabon ispuniti obećanje i preuzeti migrante.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније