Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 07. 2018. 23:33 >> 23:16

BRITANIJA

Istraga o novičoku, pronađeno 400 predmeta

Istražitelji su pronašli više od 400 predmeta u okviru istrage trovanja dvoje Britanaca nervnim agensom novičok, ali će potraga za dokazima verovatno trajati nedjeljama, saopštila je policija.

Policija je juče navela da je pronašla bočicu za koju se vjeruje da je izvor smrtonosne supstance kojom su otrovani stanovnici gradića Ejmsberi, Čarli Rouli (45) i njegova partnerka, u međuvremenu preminula Don Stardžis (44).

Bočica je pronađena u srijedu tokom pretresa Roulijeve kuće u Ejmsberiju, a naučnici su potvrdili da se u toj bočici nalazio novičok, smrtonosni nervni agens proizvođen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu tokom Hladnog rata.

Ejmsberi je udaljen 13 kilometara od Solzberija, gdje su početkom marta u nesvesnom stanju pronađeni bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.Oni su se oporavili i pušteni su iz bolnice prije trovanja Roulija i Stardžis.


Policija je danas saopštila da postoji mogućnost da je "znatan broj" pronađenih predmeta bio izložen djelovanju novičoka i da su oni poslati na analizu, prenosi Asošiejted pres.

Za sada nije poznato kako se bočica našla u Roulijevoj kući, a istražitelji pokušavaju da ustanove da li nervni agens kojim je par otrovan pripada istoj vrsti kao supstanca kojoj su bili izloženi Sergej i Julija Skripalj.

Rouliju i Stardžis pozlilo je 30. juna. Ona je umrla poslije osam dana u bolnici, a Rouli se probudio pošto je duže od nedjelju dana bio u kritičnom stanju.

Policajci su sa njim obavili razgovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније