Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 07. 2018. 13:20 >> 13:07

POTPISAO VOJNI BUDŽET

Makron održao obećanje, za odbranu 2% BDP-a

Francuski predsjednik Emanuel Makron potpisao je novi vojni budžet uoči današnje vojne parade koja će, povodom nacionalnog praznika Dana pada Bastilje, biti održana u Parizu.

Novi budžet za vojsku predviđa povećanje izdvajanja za odbranu na dva odsto BDP-a, kao što je i obećano NATO Alijansi.

Taj potez je dugo planiran, ali je uslijedio poslije samita NATO-a u Briselu na kojem je američki predsjednik Donald Tramp kritikovao saveznike da ne izdvajaju dovoljno novca.

Na svečanosti u Parizu učestvovaće borbeni avioni koji će izvesti akrobacije nad gradom, a vojnici će marširati do Jelisejske palate.

Proslavi prisustvuje Makron, a počasni gost biće singapurski premijer Li Hsien Long, prenosi AP.

Širom Francuske danas je razmješteno 110 hiljada pripadnika bezbjednosnih snaga zaduženih za sigurnost tokom proslave Dana Bastilje, nakon što je prije dvije godine u Nici ubijeno 86 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније