Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: P.B. ]

13. 07. 2018. 09:03 >> 08:51

PRED PRAZNIK

U Parizu za vikend vanredne mjere bezbjednosti

U Parizu će za vikend biti uvedene pojačane i vanredne mjere bezbjednosti zbog predstojećeg državnog praznika, Dana pada Bastilje i finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu pošto će se reprezentacija Francuske boriti protiv Hrvatske za titutlu prvaka, prenijeli su danas francuski mediji.

Više od 12 000 pripadnika snaga bezbjednosti biće raspoređeno u Parizu, gdje će sjutra biti održana tradicionalna vojna parada koja se obično kreće od Trijumfalne kapije do trga Konkord preko avenije Jelijsejskih polja.

Predviđeno je, kao i svake godine, da okolne avenije budu zatvorene za saobraćaj, dok će u nedjelju biti zatvoren širi krug u toj četvrti jer se očekuje oko 90 000 ljudi poslije utakmice bez obzira na rezultat, prenio je list "20 minuta".

Pored snaga bezbjednosti i oko 2 000 vojnika na širem području Pariza, biće raspoređeno i oko 3 000 pripadnika ekipa vatrogasaca i medicinskog osoblja.

Planirano je da u zonama slavlja budu uklonjena vozila sa parkinga, naveli su mediji pozivajući se na izvore bliske pariskoj prefekturi i dodali da je cilj raspoređivanja pojačanih snaga bezbjednosti sprječavanje terorističkih napada ali i gradskog nasilja.

U nedjelju, kada će biti utakmica, građani će moći da uđu u zonu proslave na Jelisejskim poljima uz prethodnu policijsku kontrolu.

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније