Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: P.B. ]

12. 07. 2018. 21:59 >> 21:50

NAKON POPLAVA

Japancima prijete toplotni udari i zaraza

Visoka temperatura i nedostatak vode mogli bi uzrokovati širenje raznih bolesti u zapadnom području Japana koje je nedavno pogođeno poplavama u najvećoj katastrofi uzrokovanoj vremenskim neprilikama u posljednjih 36 godina, koja je već odnijela blizu 200 ljudskih života.

Više od 200 000 domaćinstava ostalo je bez vode sedam dana nakon što su obilne kiše uzrokovale poplave i pokrenule klizišta u zapadnom dijelu Japana, donoseći sa sobom smrt i uništenje stanovnicima naselja na planinskim obroncima i visoravnima.

Temperatura koja se penje iznad 30 stepeni Celzijusa i visoka vlažnost vazduha ugrožavaju živote osoba koje su smještene po školskim dvoranama i centrima za evakuaciju.

Kako im je na raspolaganju ograničena količina vode, mnogima prijeti toplotni udar i dehidratacija, a i ono vode što imaju na raspolaganju ustručavaju se da koriste iz straha od mogućih epidemija.

Vlada je poslala cisterne sa vodom u pogođena područja, ali je snabdijevanje i dalje vrlo ograničeno.

Više od 70 000 vojnika, policajaca i vatrogasaca pokušava da pronađe nestale u ruševinama upotrebljavajući sav alat koji im se nađe pri ruci.

U mnogim područjima su kuće zatrpane duboko u blatu koje se od vrućine stvrdnulo i otežalo potragu za nestalim osobama.

Katastrofe uzrokovane obilnim kišama postale su sve češće u Japanu, što lokalni stručnjaci pripisuju globalnom zagrijavanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније