Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

12. 07. 2018. 09:10 >> 09:00

SMANJIĆE RIZIKE

Mej: Sastanak Tramp-Putin može smanjiti tenzije

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da bi sastanak predsjednika SAD Donalda Trampa sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom mogao da doprinese smanjenju rizika od konfrontcije između Rusije i Zapada.



 

Britanska premijerka je rekla NATO vođama na večeri sinoć u okviru samita Alijanse u Briselu da je napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Engleskoj primjer "dobro ustanovljene šeme ruskog ponašanja da se podriju naše demokratije i oštete naši interesi širom svijeta".

Mej je međutim dodala da su "otvoreni kanali komunikacije između SAD i Rusije ključni za upravljanje rizicima konfrontacije".

Predsjednici SAD i Rusije treba da se sastnu u ponedjeljak u Helsinkiju poslije Trampovog učestvovanja na samitu NATO u Briselu, koji se završava danas, i posjete Velikoj Britaniji.

Velika Britanija predvodi napore da izdejstvuje da se kazni Rusija od kada je izvršen napad nervnim agensom na Skripalja i njegovu ćerku u Engleskoj u martu.

U drugom trovanju nervnim agensom prošlog mjeseca takođe u Engleskj, koji bi mogao da bude povezan s tim umrla je jedna žena a njen partner se oporavlja u bolnici.

Britanija smatra Rusiju odgovornom za to trovanje što Rusija negira.Tramp danas popodne poslije završetka NATO samita u Briselu ide u posjetu Velikoj Britaniji gdje će razgovarati sa Terezom Mej i biti primljen na čaj kod britanske kraljice Elizabete Druge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније