Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B.

11. 07. 2018. 21:11   >>  21:09

OPET PREDNJAČE MUŠKARCI

Geri Lineker najplaćeniji, zarađuje 1,7 miliona funti

BBC je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvijezda te medijske kuće, a prvih 12 mjesta zauzeli su muškarci.

Voditelj emisije "Match of the Day" Geri Lineker našao se na vrhu liste najplaćenijih sa zaradom između 1,75 miliona i 1,76 miliona funti, čime je Krisa Evansa potisnuo na drugo mjesto.

Osim Evansa, među onima čija je plata smanjena od prošle godine su Grejam Norton, Džeremi Vajn, Džon Hamfris, naveo je BBC.

Klaudija Vinklman je i dalje najplaćenija žena sa zaradom uzmeđu 370.000 i 379.999 funti, ali je sa prošlogodišnjeg osmog mjesta pala na 13, a među osam žena koje su se našle na listi su Meri Beri i Emili Majtlis.

BBC međutim ističe da povišice i smanjenje plata nisu u potpunosti uticali na ovu listu, ali da će se to "iskristalisati" na narednoj.

Prošlogodišnja BBC lista izazvala je negodovanje javnosti zbog nejednakih zarada muškaraca i žena. Na prošlogodišnjoj listi prvih sedam mjesta zauzeli su muškarci.

Urednica BBC servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnijela je početkom godine ostavku na to mjesto u znak protesta zbog nejednakih zarada muškaraca i žena koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće.

Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније