Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

11. 07. 2018. 10:09 >> 09:56

MERKEL O BREGZITU

Ostajemo Evropljani i ako nismo u istoj uniji

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je nove predloge britanske premijerke Tereze Mej o Bregzitu, na kraju posjete Londonu, u kojem je učestvovala na samitu o zapadnom Balkanu.

Očekuje se da će "bijeli papir" Tereze Mej, koji će biti predstavljen sjutra, biti značajan korak naprijed u pregovaračkom procesu, rekla je njemačka kancelarka.

"Dobra je stvar da su predlozi na stolu. Toliko mogu o tome reći danas, ne ulazeći u detalje", kazala je Angela Merkel.

Merkel je ponovila da Njemačka namjerava održati bliske odnose sa Velikom Britanijom, dodavši da je to vjerovatno slučaj i sa ostalim državama članicama EU.

"Ostajemo Evropljani čak i ako nismo u istoj Evropskoj uniji", istakla je njemačka kancelarka.

Ona je dodala da ostalih 27 država članica Evropske unije sada mora zauzeti stav, zajedno sa glavnim pregovaračem Mišelom Barnijeom i predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније