Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

10. 07. 2018. 12:16   >>  12:03

MUP NJEMAČKE

Smanjen broj zahtjeva za azil u Njemačkoj

Nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u prvoj polovini godine u Njemačkoj za 16,4 odsto smanjen broj zatjeva za azil u odnosu na isti period 2017.

 

 

Od januara do juna bilo je 93.316 zahtjeva za azil, što je za 18.000 manje nego u prvoj polovini prošle godine, navelo je njemačko ministarstvo.

Najveći broj zahtjeva su podnijeli državljani Sirije (22.520), zatim Iraka (9.150) i Avganistana (6.222).

U prvih šest mjeseci njemačke vlasti su donijele odluku o 125.190 zahtjeva, za skoro 70 odsto manje nego u istom periodu 2017, što ukazuje da je počeo da se smanjuje broj nagomilanih slučajeva.

Oko 40.000 ljudi je dobilo azil ili određenu zaštitu, dok je 45.000 zahtjeva odbačeno. Oko 40.000 slučajeva je riješeno na drugi način, na primjer povlačenjem zahtjeva ili slanjem u neku drugu evropsku državu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније