Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 07. 2018. 11:05 >> 10:53

ZBOG NEVREMENA

Japanski premijer otkazao svjetsku turneju

Japanski premijer Šinzo Abe odlučio je da otkaže turneju koja je trebalo da počne u srijedu posjetama Belgiji, Francuskoj, Saudijskoj Arabiji i Egiptu, zbog nevremena koje je posljednjih dana zahvatilo dio zemlje, prenijeli su danas japanski mediji.

 

 

 

Ta vijest za sada nije zvanično potvrđena ali se tokom dana očekuje konferencija za novinare potparola japanske vlade.Abe je najprije trebalo da posjeti Brisel gdje je bilo predviđeno potpisivanje sporazuma o ekonomskom partnerstvu Japana i Evropske unije.

Japanski premijer je potom planirao put u Pariz na sastanak s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, a trebalo je da bude počasni gost Francuske na tradicionalnoj vojnoj smotri za državni praznik 14. jul.

Abe je poslije Francuske trebalo da putuje u Saudijsku Arabiju i svjetsku turneju da završi u Egiptu.

Japanski mediji prenijeli su da je Abe odlučio da otkaže turneju zbog nevremena u kojem je 100 ljudi stradalo i nekoliko desetina nestalo na zapadu zemlje.

Jake kiše izazvale su posljednjih dana bujice, klizišta i poplave, i mnogi stanovnici su blokirani prije nego što su mogli da poslušaju naloge lokalnih vlasti za evakuaciju.

Vlasti su navele da se situacija pogoršava skoro iz sata u sat i zbog mogućnosti urušavanja mostova i puteva u ugroženom području.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније