Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 07. 2018. 13:50 >> 13:39

OSUMNJIČENIH DA SU GULENISTI

Turska:Nalog za hapšenje 346 pripadnika vojske

Turske vlasti su izdale naloge za hapšenje 346 pripadnika vojske zbog njihove navodne povezanosti s islamskim propovjednikom Fetulahom Gulenom koga Ankara optužuje da stoji iza propalog pokušaja državnog udara.

 

 

 

Istanbulsko tužilaštvo izdalo je naloge za hapšenje 271 pripadnika vojske, a tužilaštvo u Izmiru za njih 75, navodi Anadolija.

Policija je danas započela akcije širom Turske u cilju hapšenja tih osoba za koje se vjeruje da su bile u tajnom kontaktu s ključnim operativcima Gulenove mreže.

Turska redovno izvodi takve masovne akcije hapšenja navodnih gulenista. Tužilaštvo je u ponedjeljak iz istog razloga izdalo naloge za hapšenje 68 pripadnika vojske.

Turske vlasti tvrde da iza neuspjelog puča jula 2016. godine, tokom kojeg je poginula 251 osoba, a oko 2.200 povrijeđeno, stoji organizacija Fetulaha Gulena koji živi u SAD i negira optužbe.

Zbog navodnih veza s gulenistima, u Turskoj je od tada uhapšeno više od 50.000 ljudi, a oko 110.000 je otpušteno iz javnih ustanova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније