Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B.

04. 07. 2018. 22:12   >>  21:57

VELIKA AKCIJA

Pronađene umjetnine vrijedni 40 miliona eura

Umjetnički predmeti vrijedni preko 40 miliona eura, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Njemačkoj i Velikoj Brtianiji, saopštio je Europol, a prenosi BBC.

Velika operacija usmjerena na otkrivanje kriminalnih grupa otkrila je preko 25.000 arheoloških artefakata, a 43 osobe za koje se sumnja da stoje iza te ilegalne trgovine je uhapšeno u srijedu, saopštio su Evropol i Evropska agencija za jačanje prava.

Policijska operacija je trajala četiri godine, a artefakti su uglavnom otkopavani u Italiji i prodavani u aukcijskim kućama u Njemačkoj, zaključuje Europol.

Pretres više desetina lokacija, u rano jutro u srijedu, izvršilo je preko 250 policajaca, a rezultat je istrage koju je vodila specijalna jedinica italijanskih karabinjera uz pomoć policajaca iz Španije, Njemačke i Velike Britanije.

Kriminalne grupe koje su se bavile ovom trgovinom i koje su imale saradnike u Barseloni i Londonu evrpski policajci ocjenjuju kao "veoma dobro organizovane".

Operacija je ocijenjena kao jedna od najvećih ikada izvedenih kada je u pitanju krijumčarenje artefakata iz Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније