Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

01. 07. 2018. 16:22 >> 16:35

IRAN

Sukobi na protestima zbog oskudice vode

Iranci koji protestuju zbog oskudice vode sukobili su se s policijom na jugu zemlje, a na video snimcima dostupnim na internetu djeluje da su vlasti pucale na demonstrante.

Ti snimci s protesta kod grada Koramšara, udaljenom 650 kilometara od Teherana, pojavili su se rano jutros, prenosi Asošiejted pres.

Državna agencija IRNA javila je da su demonstranti bacali kamenice na policiju koja je odgovorila suzavcem, ali se u izvještaju ne pominje upotreba vatrenog oružja.

Protesti tokom noći uslijedili su poslije trodnevnih demonstracija u Teheranu, gdje su se demonstranti sukobili s policijom ispred parlamenta.

Do nereda u Iranu dolazi u vrijeme odlaska brojnih međunarodnih kompanija iz zemlje, poslije odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da povuče SAD iz međunarodnog nuklearnog sporazuma velikih sila s Teheranom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније