Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

24. 06. 2018. 23:27 >> 23:16

ASAD SAOPŠTIO

"Hemijsko oružje bajka i izgovor za intervenciju"

Sirijski predsjednik Bašar al Asad kaže da Sirija od 2013. ne posjeduje hemijsko oružje.

On je rekao da su optužbe da sirijska vojska koristi takvo oružje "izgovor za intervenciju drugih zemalja".

"U potpunosti smo eliminisali hemijsko oružje. Nemamo ga u Siriji od 2013.", rekao je on u danas objavljenom intervjuu ruskoj televiziji NTV, naglasivši da je "priča o hemijskom oružju - izgovor za direktnu vojnu intervenciju i napade na sirijsku vojsku".

Asad kaže da su "bajke o hemijskom oružju" izmišljene kada su teroristi, koje je kontrolisao Zapad, poraženi u nekim sirijskim oblastima".

"Ove provokacije nemaju nikakve veze sa realnošću. Ovo je rezultat njihove mašte i medijskih izmišljotina, i nešto što izmišljaju njihovi masovni mediji širi se dalje po svijetu putem interneta i drugih medija. Zato je nemoguće spriječiti tu provokaciju, Amerikanci konstantno lažu i odmah napadaju", rekao je predsjednik Sirije, prenosi Tass.

Kako je istakao, "kada se ne poštuju međunarodni propisi, kad nema efikasnih institucija UN, ne možete govoriti o sprječavanju provokacija i svet živi prema zakonu džungle".

Asad je naveo i da će Sirijci sami rekonstruisati svoju zemlju poslije rata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније