Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 06. 2018. 18:19   >>  18:08

SAD

Više od 500 djece migranata vraćeno porodicama

Američko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je više od 500 djece odvojene od roditelja bez dokumenata vraćena porodicama, ali je oko 2.000 njih i dalje odvojeno od roditelja.

"Pogranična policija spojila je 522 djece stranaca u prihvatnim centrima, a koja su bila odvojena od roditelja u okviru politike nulte tolerancije" (prema migrantima), navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Sistematsko odvajanje djece od roditelja koji su ilegalno prešli u SAD preko meksičke granice izazvalo je negodovanje u svijetu ali i u SAD.

Za pet nedelja, 2.300 djece je odvojeno od roditelja.

Američki predsjednik Donald Tramp je u iznenadnom preokretu prošle srijede potpisao ukaz kojim se završava takva praksa.

Ministarstvo zdravlja je dodalo da je oko 2.000 djece još bez svojih bližnjih i da avdokati roditelja raznim administrativnim procedurama rade na njihovom spajanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније