Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 06. 2018. 11:21   >>  11:09

NA PROTESTIMA

Osam novih žrtava u Nikaragvi

Najmanje osam osoba je poginulo u novim sukobima u Nikaragvi, saopštile su danas nevladine organizacije u toj zemlji.

 

 



Broj mrtvih od početka demonstracija protiv predsjednika Danijela Ortege premašio je 200.Prema podacima Nikaragvanskog centra za ljudska prava (Cendih), u posljednjim sukobima je poginulo osam osoba, sedam u Managvi i jedna u pobunjeničkom gradu Masaji.

Među poginulima je i dijete stradalo od zalutalog metka.

Protesti protiv predsjednika počeli su 18. aprila. Demonstranti blokiraju puteve širom Nikaragve i traže ostavku predsjednika Danijela Ortege, bivšeg gerilca koji je na vlasti 11 godina.

Cendih je naveo da je do 19. juna poginulo najmanje 212 ljudi i da ih je 1.337 ranjeno. Više od 500 osoba je u pritvoru od 6. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније