Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 06. 2018. 10:20   >>  10:08 4

ZVANIČNICI TVRDE

Vlada SAD zna gdje su djeca imigranata

Zvaničnici administracije američkog predsjednika Donalda Trampa saopštili su da vlada SAD zna gdje se nalaze sva djeca razdvojena od porodica na američko-meksičkoj granici.

 

 

 

Zvaničnici su rekli i da administracija radi na ponovnom ujedinjenju djece i roditelja.

U dokumentu koji je sinoć objavilo ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite navodi se da roditelj mora da podnese zahtjev da dijete bude deportovano zajedno sa njim.

U prošlosti su mnogi migranti odlučivali da budu deportovani bez djece. To je, kako navodi AP, rezultat nasilja i progona u zemljama iz kojih dolaze.

Tramp je u sredu potpisao ukaz kojim se okončava razdvajanje porodica migranata koji nezakonito pređu u SAD preko meksičke granice.

Američke vlasti su prošle nedjelje saopštile i da je nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom od polovine aprila dovela do razdvajanja više od 2.000 djece od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Administracija Donalda Trampa je na meti žestokih kritika u zemlji i inostranstvu zbog razdvajanja maloljetnika od roditelja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније