Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2018. 17:21 >> 17:09
1

PRVI U SVIJETU

Aerodrom u Orlandu skenira lica svih putnika

Najprometnija vazdušna luka na Floridi, međunarodni aerodrom u Orlando, prvi u Sjedinjenim Američkim Državama skeniraće lica svih putnika na svim dolaznim i odlaznim letovima, uključujući i američke građane, saopštili su danas zvaničnici aerodroma.

Zaštitnici prava građana su zabrinuti šta će se dešavati sa prikupljneim podacima, jer ne postoje pravila o njihovom rukovanju, kao i kada se dogodi da putnik greškom bude spriječen da uđe u avion.

Aerodromi u Atlanti, Bostonu, Čikagu, Hjustonu, Las Vegasu, Majamiju, Njujorku i Vašingtonu već skeniraju lica putnika na pojedinim odlazećim letovima, ali ne sve međunarodne putnike, kao što će to činiti aerodrom u Orlandu, prenio je AP.

Slika sa skena lica se poredi sa biometrijskom bazom sektora za unutrašnju bezbjednost koja ima slike ljudi koji bi trebalo da budu na letu, da bi se verifikovao identitet putnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније