Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 06. 2018. 07:42   >>  07:31

TURSKA UVELA

Takse Americi na više od 20 proizvoda

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda, od automobila do kreme za sunčanje, kao uzvratnu mjeru na namete koje je Vašington uveo na uvoz čelika i aluminijuma.

Prema dokumentima podnijetim Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, Turska će uvesti 267 miliona dolara u taksama na proizvode u vrijednosti od 1,8 milijardi dolara koje SAD izvoze u Tursku.

Takse stupaju na snagu u utorak, a odgovor su na odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma u SAD.

SAD su saopštile da uvoz metala predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost zemlje. Trampova odluka razbijesnela je tradicionalne američke saveznike kao što su Evropska unija, Kanada i Turska.

Američke takse na turski čelik i aluminijum u vrijednosti od 1,1 milijardu dolara iznose 267 miliona dolara.

Uzvratne takse koje je Evropska unija odlučila da uvede Americi stupaju na snagu u petak. EU nameti će pokriti čitav niz tipično američkih proizvoda kao što su farmerke, motocikli i burbon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније