Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

(Mina)

20. 06. 2018. 23:06 >> 22:50

ZABRINJAVAJUĆI PODACI

Raste broj terorističkih napada u EU

U Evropskoj uniji je prošle godine bilo 50 odsto više džihadistički inspirisanih napada, u odnosu na 2016. godinu, saopštio je danas Evropol.

Devet članica EU prijavilo je u 2016. godini 142 neuspješna napada, dok je broj pokušaja napada u prošle godine bio 205, što je oko 45 odsto više.

U ukupno 33 teroristička napada, koja su se dogodila, stradalo je 68 osoba, dok je 844 povrijeđeno. Blago je porastao broj napada koje su izvršile ljevičarske ili anarhističke grupe i pojedinci, prenosi Tanjug.

Izvršna direktorka Evropola, Katrin De Bol, rekla je da brojevi u izvještaju nijesu samo statistika.

"Ne smijemo da zaboravimo da iza svakog broja stoji bar jedna nevina žrtva. Da bi smo se borili protiv terorizma bitno je da imamo optimalnu razmjenu informacija i tačne podatke", navela je De Bol.

Evropol navodi i da je uhapšeno 975 pojedinaca zbog terorističkih radnji - učešća ili pripremanja terorističkih napada, džihadističke propagande ili regrutovanja, a oružje koje je najčešće korišćeno za napade su noževi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније