Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

18. 06. 2018. 18:30   >>  18:19 1

TRAMP O IMIGRANTIMA

"Ne želimo da se Evropa dogodi nama"

Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas kritike njegove imigrantske politike "nulte tolerancije" zbog koje su na granici s Meksikom podijeljene porodice i odvajana djeca od roditelja.

Poslije kritika i iz redova Republikanske partije i protivljenje javnosti odvajanju male djece od roditelja, Tramp je danas u nizu poruka na Tviteru napao opozicione demokrate, kritikovao njemačku vladu i ukazivao na kriminal kao razlog za uvođenje oštrijih zakona.

"Demokrate su krive zato što su slabe i neefikasne s Bezbjednošću Granice i Kriminalom. Recite im da počnu da razmišljaju o ljudima uništenim Kriminalom koji dolazi od ilegalne imigracije. Promjena zakona", naveo je Tramp.

Američka vlasti su petak saopštile da je nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom, od polovine aprila dovela do razdvajanja oko 2.000 djece od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Iako Tramp krivi isključivo demokrate, i njegovi republikanci su podijeljeni po pitanju imigracije i iako imaju većinu u Kongresu, ne mogu da se dogovore oko zakona o imigraciji.

Slike razdvajanja djece izazvale su polemike u javnosti. Bivša prva dama Lora Buš, supruga Džordža Buša Mlađeg, u tekstu u Vašington postu navela je da je politika nulte tolerancija koja dovodi do razdvajanja porodica "okrutna" i "nemoralna", a republikanska senatorka Suzan Kolins izrazila je zabrinutost.

"Djecu iskorišćavaju neki od najgorih kriminalaca na Zemlji kao sredstvo da uđu u našu zemlju. Da li je neko video Kriminal koji se događa južno od naše granice. To je istorijski, s nekim zemljama koje su najopasnija mjesta na svijetu. Neće se dogoditi u SAD", naveo je Tramp.

U nizu tvitova Tramp se osvrnuo i na Njemačku navodeći da je "kriminal u Njemačkoj u porastu" i da se "narod Njemačke okreće protiv svog vođstva dok migracija već potresa tanku koaliciju u Berlinu".

"Ne želimo da se ono što se dogodilo s imigracijom u Evropi dogodi i nama", naveo je Tramp.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније