Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 06. 2018. 10:15   >>  10:03

TRI RAKETE NA IZRAEL

Izraelska vojska napala devet ciljeva Hamasa

Izraelska vojska napala je rano jutros devet meta Hamasa u pojasu Gaze, uključujući vojna komplekse i postrojenja za proizvodnju oružja.

 

  

 

Tri rakete su u međuvremenu ispaljene na Izrael, od kojih je jedna pala u pojas Gaze, javili su izraelski mediji.Izraelski vojni portparol je rekao da su napadi izvedeni u odgovoru na puštanje zmajeva i balona sa zapaljivim materijalom preko granice, kao i pokušaje ubacivanja u Izrael u posljednjim nedjeljama.

"IDF ( Izraelske odbrambene snage) će djelovati s rastućom odlučnošću protiv terorističkih aktivnosti u svim različitim oblicima dok ne prestanu", navedeno je u vojnom saopštenju.Oko pet sati oglasile su se sirene za raketnu uzbunu u pograničnom području na jugu Izraela.

Ni na jednoj strani nema izvještaja o povredama, prenio je AP.

Prethodno u nedjelju Izrael je četiri puta napao vozila koja koriste Palestinci da puštaju balone u Izrael.Stanovnici pojasa Gaze puštaju zmajeve i balone tokom masovnih protesta protiv izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije.Od

početka protesta 30. marta koji se održavaju svakog petka ubijeno je više od 120 Palestinaca i više od 3.800 ih je ranjeno izraelskom vatrom.

Zmajevi i baloni sa zapaljivim materijalom izazvali su požare i uništili velike površine poljoprivrednog zemljista i prirodnih rezervata u Izraelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније