Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 06. 2018. 09:20 >> 09:08

90 POVRIJEĐENIH

Tri osobe poginule u zemljotresu u Japanu

Tri osobe su danas poginule u jakom zemljotresu koji je pogodio zapadni dio Japana, dok je 90 povrijeđeno, javila je agencija AP novi bilans žrtava.

 

 

 

Prema prvim izvještajima bile su dvije žrtve, među kojima jedna djevojčica od devet godine, kao i 20 povrijeđenih.

Japanski ured za nuklearna pitanja saopštio je da nije otkrivena neobična aktivnost u centralama regiona Osake, dok je nekoliko fabrika, među kojima automobilski proizvođač Honda, prekinulo rad zbog provjere situacije, prenijela je agencija AFP.

Zemljotres se dogodio jutros u 7.58 po lokalnom vremenu. Oko 170.000 domaćinstava je ostalo bez struje dok je regionalni željeznički saobraćaj obustavljen i otkazano je nekoliko desetina letova.

Japanski premijer Šinzo Abe se odmah poslije potresa obratio javnosti rekavši da je prvi prioritet spavanje ljudi.

Zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali bio je na dubini od 15,4 kilometara, a osjetio se i u gradu Osaka.

Japan se nalazi na takozvanom vatrenom pojasu Pacifika, prostranom području gdje su česti zemljotresi i erupcije vulkana na Zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније