Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 06. 2018. 22:52 >> 22:41

JAPANSKI MINISTAR

SAD spremile 74 zahtjeva Sjevernoj Koreji

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono izjavio je da su SAD sačinile listu od 74 zahtjva koje bi Sjverna Koreja trebalo da ispuni.

Te zahtjeve Sjeverna Koreja bi trebalo da ispuni kako bi ostvarila potpuno eliminaciju sopstvenog nuklearnog arsenala, drugog oružja za masovno uništenje i relevantne infrastrukture.

TASS prenosi da je Kono to izjavio u današnjem intervjuu japanskoj državnoj televiziji NHK. 

"Vrhovni vođa Sjeverne Koreje pristao je na punu denuklearizaciju. Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je tokom posjete Pjongjangu da, prema navodima SAD, to uključuje eliminaciju - na transparentan i nepovratan način - nuklearnih zaliha i drugih tipova oružja za masovno uništenje, uključujući hemijsko i biološko oružje, kao i raketa i sve relevantne infrastrukture", kazao je Kono. 

On je naveo da je "u vezi s tim, Sjevernoj Koreji predata lista sa 74 zahtjeva". 

"Ukoliko zahtjev za punom denuklearizacijom ne bude ispunjen u ovom obliku, sankcije protiv Sjeverne Koreje neće biti ukinute. Ja mislim da oni (Sjeverna Koreja) to shvataju", poručio je Kono.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније