Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 06. 2018. 22:30   >>  22:22

POTVRĐENO

Abe: U toku pripreme za sastanak s Kimom

Japanski premijer Šinzo Abe pozvao je danas lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una da zajedno prevaziđu međusobno nepovjerenje i potvrdio da su u toku pripreme za sastanak.

Abe je za japansku televiziju rekao da je njegova vlada u kontaktu sa sjevernokorejskom stranom "putem različitih kanala" kako bi se dogovorio sastanak.

Japanski mediji prenijeli su prije dva dana da vlasti u Tokiju pripremaju sastanak Abe-Kim poslije samita američkog predsjednika Donalda Trampa i Kima 12. juna u Singapuru.

Japan koji je ostao po strani tokom intenzivnih diplomatskih aktivnosti posljednjih mjeseci oko Sjeverne Koreje, sada želi direktno da se obrati vlastima Pjongjanga, posebno o pitanju japanskih državljana otetih '70-tih i '80-tih godina u Sjevernoj Koreji.

Japanske vlasti predviđaju nekoliko scenarija, među kojim je Abeova posjeta Pjongjangu u avgustu, prenio je list Jomiuri šimbun i dodao da je moguć sastanak na marginama ekonomskog foruma predviđenog u septembru u Rusiji.

Japan tvrdi da je Sjeverna Koreje otela najmanje 17 japanskih građana '70-tih i '80-tih godina da bi obučila svoje špijune o japanskoj kulturi i jeziku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније