Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

14. 06. 2018. 10:35   >>  10:26

U LONDONU

Komemoracija žrtvama požara u soliteru

U Londonu je tokom prethodne noći održana komemoracija žrtvama velikog požara u kuli Grenfel na zapadu glavnog grada, gdje je prije godinu dana stradala 71 osoba.


Građani su tokom večeri i noći donosili cvijeće i fotografije bližnjih stradalih u nesreći koja je jedna od najvećih u Velikoj Britaniji od kraja Drugog svjetskog rata.

Marš građana održan je na mjestu nesreće u blizini zgrade od 24 sprata koja je potpuno izgorjela 14. juna 2017. godine. Sumorna izgorjela zgrada nedavno je prekrivrena velikim bijelim listovima, a na vrhu su zelena srca s natipisom "Grenfel zauvijek u našim srcima".

Zelena boja je izabrana kao boja žalosti tako da su mnogi građani nosili sinoć zelene marame ili ešarpe. Izgorjela zgrada kao i kancelarija britanske premijerke Tereze Mej bili su u zelenoj boji.

Kula Grenfel u noći između 13. i 14. juna zapalila se i brzo izgorjela, a uzrok nesreće je, kako se smatra, ugradnja jeftinog i zapaljivog termo-izolacionog materijala tokom renoviranja zgrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније